A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Vabilo - Rdeča maša in predavanje g. Antona Tomažiča PDF natisni

 

Akademsko društvo Pravnik ob začetku akademskega leta vabi na evharistično daritev Rdečo mašo za pravnike, študente prava in vse, ki si prizadevajo za pravičnost. Sveto mašo, pri kateri bomo skupaj prosili Svetega Duha za pomoč in razsvetljenje pri delu in študiju, bo v sredo, 15. oktobra 2014, ob 18.30 v ljubljanski stolnici ob slovesnem somaševanju daroval imenovani ljubljanski nadškof in metropolit p. Stane Zore. Bogoslužje bo s svojim petjem obogatil pevski zbor Pegius.

Pred Rdečo mašo pa vljudno vabljeni na predavanje g. Antona Tomažiča, pravnika in podjetnika, z naslovom "Pravniki in politiki - med načelnostjo in pragmatizmom", ki bo istega dne ob 17.00 v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva cesta 1/IV, Ljubljana.

Veseli bomo, če boste lahko vabilo posredovali vsem, ki bi jih udeležba na Rdeči maši in predavanju g. Tomažiča utegnila zanimati.


 
Javna izjava - poziv ADP Vrhovnemu sodišču k spoštovanju ustavnih procesnih jamstev poštenega sojenja PDF natisni

 

IZJAVO AKADEMSKEGA DRUŠTVA PRAVNIK
v zvezi s pravnimi vprašanji o kršitvah jamstev poštenega sojenja v kazenski zadevi Patria si lahko preberete s klikom na spodnjo povezavo (PDF oblika):

Izjava ADP ob primeru Patria - Spoštovanje ustavnih procesnih jamstev poštenega sojenja

 
Poslovno kosilo - g. Janko Medja, predsednik uprave NLB d. d., in g. Aleš Hauc, predsednik uprave NKBM d. d. PDF natisni

V soorganizaciji z združenjem Mreža idej smo v Akademskem društvu Pravnik dne 11. junija 2014 na Poslovnem kosilu gostili g. Janka Medjo, predsednika uprave NLB d. d., in g. Aleša Hauca, predsednika uprave NKBM d. d. Častna gosta sta v prijetnem vzdušju zbranim predstavila svoj pogled v prihodnost glede prelomnih izzivov naših največjih bank.

Vabljeni k ogledu fotografskih utrinkov z dogodka, za katere se zahvaljujemo Katji Kodba:
Več ...
 
Okrogla miza: "Skrivanje za paragrafi" PDF natisni

 

V okviru sveže pobude Mladopravniki - za pravno državo je Akademsko društvo Pravnik dne 23. 4. 2014 v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa soorganiziralo okroglo mizo z naslovom Skrivanje za paragrafi. Na njej so mladi pravniki v družbi uglednih gostov iskali pot k izboljšanju stanja pravne države. Vabljeni k ogledu fotografskih utrinkov in k branju vsebinskih poudarkov tega strokovnega dogodka.

S klikom na to povezavo preberite o vsebini dogodka v poročilu.

Za ogled slik kliknite na "Več" desno spodaj.

Več ...
 
Javna izjava - stališče ADP do prepovedi obhajanja svete maše v prostorih ljubljanskega UKC PDF natisni

 

IZJAVO AKADEMSKEGA DRUŠTVA PRAVNIK
v zvezi s prepovedjo obhajanja svete maše v prostorih ljubljanskega UKC si lahko preberete s klikom na spodnjo povezavo (pdf oblika):


Izjava ADP - Prepoved svete maše v nasprotju z evropsko ureditvijo dobrohotne nevtralnosti države

 
Predavanje: "Ali je Slovenija (že) pravna država? Kaj lahko kot pravnik prispevam k uresničevanju te temeljne ustavne vrednote?" in Rdeča maša PDF natisni

V Akademskem društvu Pravnik (ADP) smo pred tradicionalno Rdečo mašo za pravnike in študente prava 16. oktobra 2013 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani pripravili predavanje mag. Miroslava Mozetiča, podpredsednika Ustavnega sodišča.

Z naslovom »Ali je Slovenija (že) pravna država? Kaj lahko kot pravnik prispevam k uresničevanju te temeljne ustavne vrednote?« je ugledni gost predvsem želel spodbuditi k razmišljanju, kako bi lahko tudi pravniki pripomogli pri izgradnji pravne države, saj imamo preko vseh vej oblasti pomembno mesto v družbeni ureditvi.

Prvo in glavno merilo pravnikovega dela, bi morala biti skrb za pravičnost, pravno varnost in skupno dobro. Iz tega sledi, da bomo enkrat morali tudi mi, pravniki, dajati odgovor na vprašanje, kaj smo mi doprinesli k pravni državi. Poudaril je, da stalno obtoževanje in metanje slabe luči na nasprotnike ne pelje nikamor, saj se pravna država vedno začne najprej pri nas samih.

Več ...
 
Poslovno kosilo - dr. Boštjan Jazbec, guverner Banke Slovenije PDF natisni

V sodelovanju z Mrežo idej smo v Akademskem društvu Pravnik dne 25. septembra 2013 organizirali poslovno kosilo z gostom dr. Boštjanom Jazbecem, guvernerjem Banke Slovenije, ki nam je spregovoril o izzivih slovenskega bančnega sistema.

Za vas smo zbrali tudi nekaj medijskih odmevov na ta odlični dogodek:

Finance.si

Rtvslo.si

Reporter.si

Vecer.com

24ur.com

Za ogled slik kliknite več...(desno)

 

Več ...
 
Javno stališče ADP do stanja v slovenskem sodstvu PDF natisni

 

Javno stališče AKADEMSKEGA DRUŠTVA PRAVNIK
do stanja v slovenskem sodstvu si preberite s klikom na spodnjo povezavo (pdf oblika):

Preberite JAVNO STALIŠČE o obravnavani tematiki, ki jo je pripravilo društvo ADP (link na PDF).

Izjava je bila podana ob okrogli mizi na temo "Kakšno sodstvo potrebujemo?". Več o okrogli mizi preberite tukaj (s klikom).

 
Okrogla miza "Kakšno sodstvo potrebujemo?" PDF natisni

V organizaciji Akademskega društva Pravnik in Slovenske komisije pravnikov se je na Ustavnem sodišču RS odvila okrogla miza z naslovom "KAKŠNO SODSTVO POTREBUJEMO?", na kateri so o neodvisnosti, učinkovitosti in odgovornosti sodstva v Sloveniji in nasploh spregovorili:

- prof. dr. Ernest PETRIČ, predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije;
- prof. dr. Erik KERŠEVAN, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani;
- prof. dr. Jonathan KLICK, Univerza Yale in Univerza Pennsylvania;
- doc. dr. Mitja KOVAČ, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku in posnetek dogodka na tej povezavi (s klikom).

 
Privolitev uporabe piškotkov (spremenjena zakonodaja) PDF natisni

Da ste lahko prišli na našo spletno stran so se na vaš računalnik namestili najnujnejši piškotki (angl. cookies), v obliki nekaj majhnih začasnih datotek, ki so nujni za prikaz in delovanje naše spletne strani ter jih ni mogoče onemogočiti.

Piškotki so nepogrešljivi del brskanja po svetovnem spletu in so namenjeni temu, da se stran lahko prikaže na sprejemljiv način in da je uporabniška izkušnja običajna. Piškotki povezani z našo spletno stranjo se namestijo le začasno, niso kakorkoli škodljivi in niso namenjeni zbiranju občutljivih podatkov uporabnika ali kakršnemu koli obdelovanju podatkov uporabnika (omogočajo ogled naših spletnih strani uporabniku in zbiranje anonimne statistike obiska).

Če se ne strinjate z uporabo navedenih piškotkov, prosimo da spremenite nastavitve v vašem spletnem brskalniku ali zapustite spletno stran. V primeru nadaljevanja uporabe spletne strani s prvim naslednjim klikom na vsebine štejemo, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zahvaljujemo se za razumevanje in vam želimo prijetno pregledovanje informacij na naši spletni strani.

 
Spremljaj nas: PDF natisni

 


Facebook.com

 
 
Joomla Templates: from JoomlaShack.com