A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

IUS Caffe - Reforme pravnega študija - oktober 2001 PDF natisni

 

Ius Cafe s prof. dr. Janezom Kranjcem

KRAJ: Ljubljana (Univerza v Ljubljani, Pravna fakulteta)

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 30

GOSTJE: prof. dr. Janez Kranjc

VSEBINA:

Sezono Ius Cafejev 2001/2002 je na novembrskem srečanju članov in drugih zainteresiranih odprl prof. dr. Janez Kranjc, prodekan Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Pogovor je potekal na temo pravnega študija - konkretno na ljubljanski Pravni fakulteti- in njegove (ne)potrebne reforme. Prof. Kranjc je objavil nekaj člankov in je vodil dve okrogli mizi na to temo (eno mednarodno in drugo na Dnevih slovenskih pravnikov), zato se nam je zdel zelo primeren sogovornik.

V prvem delu srečanja je prof. Kranjc na kratko predstavil probleme in pozitivne strani obstoječega sistema sestave, organizacije in izvajanja študijskega programa na Pravni fakulteti ter pripombe, ki jih imajo nekateri drugi pravniki in univerzitetni delavci.

Nekoliko podaljšanemu uvodniku kot smo ga bili vajeni na preteklih Ius Cafejih je sledila živahna debata v kateri sta s svojimi izkušnjami s podiplomskega študija v tujini sodelovala tudi mlada raziskovalca na Pravni fakulteti- Matej Accetto, LL.M. in Andrej Auersperger Matic, LL.M..

Izmenjava mnenj, različnih pogledov in konkretnih predlogov je ob odlični hrani potekala skoraj dve uri in verjetno bi še nadaljevali, če ne bi vratar dal fakultete pod ključ.

 
 
Joomla Templates: from JoomlaShack.com